26 Şubat 2013 Salı

Seslisozluk Script

Bu yazımızda seslisozluk (http://m.seslisozluk.com) adresini kullanarak browser kullanmadan bilmediğimiz kelimeleri getiren bir betik yazacağım. yazdığımız betik bittikten sonra aşağıdaki gibi bir bir çıktı elde etmiş olacağız.


Oncelikle gerekli olan kutuphaneler/paketler eklenir.

Seslisozluk icerisinde bir arama yaptigimiz zaman, eger tek kelimelik bir arama yapiyor isek http://m.seslisozluk.com/?word= gibi bir url adresine yonlendiriliyoruz. Ancak bir kelime obegini aramak istiyorsak portal bizi http://m.seslisozluk.com/?word=+ gibi bir url ye yonlendirir.




Bu amacla scriptimizi yazarken arayacagimiz kelime yada kelime obegini bu url yapisina gore duzenlememiz lazim. Arama icin kullanacagimiz kelime obegini olusturduktan sonra url'i olusturmamiz grekiyor. url olusturulduktn sonra aragidaki kod parcacigi ile url'i aliriz. indirdigmiz html formattaki veri icerisinden html tag taglari arasindaki veriyi cekip alacagiz. Ancak istedigimiz veriyi bir sekilde alsak da yine de bazi html kodlari veri icerisine karismis olabiliyor. Bu nedenle elde ettigimiz veriyi html taglerinden arindirmamiz gerekiyor. istedigimiz veriyi asagidaki sekilde suzuyoruz. kodun tamamini asagida gorebiliriz.

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Seslisozluk sorgu kısmını aşağıdaki scriptimde kullandım. Kaynak da belirttim. Eğer sorun olursa kaldırabilirim ama.

    http://pastebin.com/fW3Ps1cP

    https://vine.co/v/h5e2vdrz6Hz

    Eline sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Problem yok hocam kullanabilirsiniz.
      faydali olduysa ne mutlu.

      Sil